Csenge-díj átadás 2016 beszámoló

Szeptember 30-án, pénteken kora este, ragyogó napsütésben megtartottuk az ünnepélyes Csenge Díj átadást. Mint tudjátok, a díjazott LOVÁSZ BENEDEK lett!

Az ünnepség elején volt a „hivatalos rész”. Beszéltünk a díj alapításának céljáról, a díj odaítélésének menetéről, a díj névadójáról, CSONTOS CSENGÉRŐL (1978. szeptember 10. – 2013. november 10.) sokszoros magyar bajnok evezősről, okleveles tájépítészről, Pro Architectura díjas kerttervezőről, MOME Építőművészet DLA képzés hallgatójáról. Ezt követően szólt CSELINÁCZ JÁNOS, CSELA – a díj tavalyi győztese – és idézett a beérkezett ajánlásokból (idén már 7 nominálás is érkezett és majd’ mindegyik Benedekre – így nem volt nehéz dolga a kuratóriumnak kiválasztani a díjazottat). Ezekből rövid összefoglaló:

„Azért szavaznék rá, mert rengeteget tesz a klubbért, szinte önkéntes gondnokként van jelen (…) kedves, segítőkész és nyitott. Bármikor lehet zargatni és szívesen áll rendelkezésre.”

„Véleményem szerint nem kell különösebb indokot írjak, hogy miért Őt jelölöm, hisz mindannyian ismerjük a Benedek által végzett rengeteg munkát az Egyletért (…) mert meggyőződésem, hogy a Benedek irányítása, segítsége nélkül az Egylet, és az Európa-ház nem tartana ott ahol most, az úszóházakról nem is beszélve”

„közösségért végzett munkáját egy 0-10-ig vagy 0-100-ig terjedő skálán sem lehet értékelni, mert mindig egyel a maximum "pontszám" fölött lenne”

„a Dunánál és a természet lágy ölénél talán csak a hajókért rajong jobban”

Csela után DETRE VILLŐ, Csenge csodálatra méltó édesanyja, a díj megálmodója, megalkotója, mecénása intézett személyes hangvételű gondolatokat az ünnepségen megjelenteknek, és átadta a gyönyörű emlékdíjat, a nyaklánccal és 50.000 Ft egyszeri ösztöndíjat. Utána a jóvoltából ehettünk-ihattunk, pezsgővel, vagy musttal koccinthattunk Benedek és a díj jó szándékának tiszteletére.

Szívből gratulálunk az idei díjazottnak, LOVÁSZ BENEDEKNEK!