Danubius Karácsony 2014

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet hagyományos karácsonyi ünnepségére 2014. december 20-án, szombaton 17.00 órai kezdettel került sor. A rendezvény helyszíne ezúttal is a margitszigeti klubház emeleti társalgója volt.

Az ünnepség elején Anci (Dr. Domonkos Anna, a klub általános alelnöke) köszöntötte a megjelenteket és felolvasta Denk András elnök levelét külföldi távollétében, mely az Egylet helyzetéről, múltjáról és jövőjéről fogalmazott meg gondolatokat. Ezt követően dr. Bényi Szabolcs Tamás, a Magyar Evezős Szövetség novemberben megválasztott elnöke szólt pár szót, majd Vanczák Gergő, a DNHE szakmai alelnökének értékelése következett - szavakban és számokban. Az ünnepség profi konferansziéja, mint már oly sokszor, Szántó Éva elnökségi tag volt.


Ezután került sor az idei bajnokok, helyezettek és edzőik jutalmazására. A díjazottak a DNHE egyedi tervezésű, névre szóló DNHE Bajnoka elismerő plakettet és támogatóink által felajánlott ajándékokat vehettek át. Volt 15 színházjegy (Selmeczi Vilmos jóvoltából), pulzusmérő óra küldöndíj Forró Dezső korábbi DNHE edző felajánlásával, laptop táskák, mikulás csomagok, sok egyéb. A bajnokoknak járó kisplasztika idén is mindenkinek elnyerte a tetszését. A legnagyobb tapsot a szintén jutalmazott Vörös Erik hajómester kapta. Majd következett a karácsonyi műsör: egy zeneszám előadása zenész-sportolóink előadásában, Márai Sándor gondolatainak felolvasása az ünnepről. Az est fénypontja a jobbnál-jobb versek meghallgatása volt, amelyek egymás megajándékozására születnek a hagyományos karácsonyi húzás keretében.

A programot a saját készítésű szendvicsek, a Gellért Hotel által felajánlott bajnoki torta, valamint Szabó Károly mesteredző, korábbi vezetőedzőnk által felajánlott Dobos- és Eszterházy torta, és régi evezősünk, elnökségi tagunk Selmeczi Vilmos üdítői és pezsgői, valamint a tagok csodás házi süteményei ízesítették.