Meghívó

Kedves látogató, kedves evezősök!

A Magyar Evezős Szövetség a Danubius Nemzeti Hajós Egylettel és a Budapesti Evezős Szövetséggel közösen idén is megrendezi a gróf Széchenyi István Emlékversenyt és a Budapest Kupa nemzetközi nyolcas és női négypár versenyt!

A gróf Széchenyi István emlékverseny már több, mint 25 éve a magyar evezős évad hivatalos évadnyitó versenye. A Budapest Kupáért 4,5 kilométeres távon, 20 másodperces indítási távolsággal üldözik majd egymást a hazai és nemzetközi csapatok. A verseny, a maga nemében egyedülálló hazánkban. A napi szinten edző, első vonalbeli versenyzők mellett a veterán csapatok képviseltetik magukat legnagyobb számban.

A program ebben az évben is folytatódik a parton: ergométer váltó és kötélhúzó versenyre hívjuk a csapatokat, ezek után pedig külföldi és hazai edzők rövid szakmai előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a szakmai program részeként.

Nagy öröm számunkra, hogy 2015-ben első alkalommal a verseny a része lesz a „Capital Cup” nyolcas körversenynek, amit közösen indítottak a szervezők a „Wiener Achter” bécsi és az „Universitna Regata” pozsonyi nyolcas versenyek rendezőivel. A körverseny célja, hogy összehozza a régió evezőseit és felhívja a figyelmet az evezős sportra ezáltal segítve a sportág fejlődését a legnagyobb hajó egység, a nyolcas, fontosságát kiemelve!

Bízunk benne, hogy ismét egy nagy sikerű evezős versenyt rendezünk a Margitszigeten,Budapest szívében, amelyen találkozhatunk Önnel is!


Üdvözlettel:

Denk András  Dr. Bényi Szabolcs Tamás

Danubius Nemzeti Hajós Egylet elnök Magyar Evezős Szövetség elnök

Budapest Evezős Szövetség elnök