Klári néni 103 éves!

Dr. Zarándy Aladárné Czógler Klára a „Juventus Első Magyar Hölgyevezős Club” alapító tagja és alelnöke, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet tiszteletbeli tagja október 3-án ünnepelte 103. születésnapját.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a gyermekek, unokák, dédunokák mellett, az ünnepnapon köszönthettük otthonában Klári nénit az egész evezős társadalom nevében. Öröm volt látni az öt gyermekkel, kilenc unokával, tizenkét dédunokával megáldott ünnepelt mosolyát, amikor a kicsik „Ómama” kiáltással rohantak oda dédijükhöz.



Kis virágcsokrunk, és a torta átadása után elkezdtük a jóízű falatozást (már csak a felét tudtam lefotózni, ízlett mindenkinek). A puncstorta az egyik unoka, a „Danubiusos”, Zarándy Bea (az U23 VB bronzérmes evezős) ötlete volt. Klári néninek erről eszébe jutottak a Nagy Háború (első világháború) utáni idők: mivel a családban sokan nyáron ünnepelték születésnapjukat, névnapjukat, adódott a kérdés, hogy milyen tortát süssenek az ünnepelteknek a nehéz időkben? Így vált a zsúrok fénypontjává az almatorta.



Az ideje nagy részét olvasással, rádiózással töltő Klári néni nyomon követi a napi eseményeket. Az evezésben, vagy a mindennapokban előbukkanó bajokra, továbbra sem tud jobb gyógyírt, mint az imádságot és az evezésből megtanult „csodaszert”: „még három csapás a szigetspiccig, és utána pihenő”. Különös, amikor még „csak” száz éves volt, tíz csapást mondott… Úgy tűnik, ahogy idősödik az ember, egyre gyorsabban leküzdi a nehézségeket…

Jóisten éltesse sokáig Klári nénit, jó egészségben, boldogságban, szeretett családja körében! Ezt kívánjuk nagy tisztelettel és szeretettel: a Danubius Nemzeti Hajós Egylet –, és minden evezős nevében!

Domonkos Anna, Kisfaludi Júlia, Alliquander Anna
Budapest, 2014. október 10.