Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
Csenge díj 2016

Pályázati felhívás a 2016. évi „CSENGE DÍJ” elnyerésére

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet Pályázatot hirdet a 2016. évi Csenge díj emlékdíj, nyaklánc, és egyszeri ösztöndíj (50 000 Ft) elnyerésére.

 
Beszámoló a 2016. június huszonegyedikei köszöntésekről, és a tiszteletbeli tagok „kitüntetéséről”

Kronológiai életkor szerint haladva Domonkos Anci 75., Rakitai Zsuzsi 80., Pap Kori 86., Zsitnik Béla 92., Sándor Pista 95. születésnapját ünnepeltük, no de a biológiai életkor… a fiatalok, találkoztak az örök ifjakkal. Tiszteletbeli tagokat is avattunk. A Kanadában élő Sándor István evezős sporttársunk pár napos váratlan kórházi tartózkodást követően nem tudta vállalni a hosszú repülőúttal való megterhelést, de a nevére szóló igazolványt tiszteletbeli taggá válásáról hamarosan megkapja. Hasonlóképpen tiszteletbeli taggá avattuk Rózsa Pálné dr. Szandtner Editet, Egyletünk régi támogatóját, Szandtner Egonnak a „régi” Nemzeti Hajós Egylet sikeres versenyzőjének, a DNHE alapító alelnökének lányát (tudjátok – a nyolcas róla van elnevezve – Egon bá).

 
Műsorváltozás

Kedves Meghívottak!

Az ünneplés nem marad el, június 21.-én kedden 18 órakor az Európa Házban köszöntjük az ünnepelteket, Ancit, "Pista bátyánkat", és a megjelent egykori nagy evezőseinket, de Sándor István evezős sporttársunk pár napos váratlan kórházi tartózkodás követően a szigorú orvosi utasítást nagy nehezen elfogadva, nem tudja vállalni a hosszú repülőúttal való megterhelést, így nem tud részt venni az Ő tiszteletére is szervezett köszöntésen!

 
Sándor István 95 éves!

Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte június 8.-án a magyar evezés egyedülállóan eredményes személyisége, Sándor (Stadler) István. Az 1969 óta külföldön – az Egyesült Államokban, majd Kanadában – élő sportembert a MESZ és a DNHE közösen fogja köszönteni, június 21-én, 18. órakor az „Európa Házban”, vagyis ugyanott, ahol 1937. május 3-án először ült hajóba az egykori Hungária Evezős Egylet csónakházából vízre szállva.

 
Anci 75 éves!

Szántóné dr. Domonkos Anna 16 évesen kezdett evezni a Vörös Meteor Csemege, evezős szakosztályában.  Ott, ahol most ünnepelni fogjuk kedd este az "Európa Házban", az egykori Hungária Evezős Egylet házában. Háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes (egypár és kétpárevezősben), EB 4. helyezett (egypár, négypár) és sokszoros magyar bajnok. 1965-ben, fa hajóban, fa lapáttal, amikor bronzérmes lett egypárevezősben, Duisburgban az Európa-bajnokságon – akkor még a nők számára 1000 méteres távon – 3:44,13 volt a célba érkezéskor az ideje, az első 500 métert pedig 1:48, 57 alatt evezte. Ez akár erős toló szélben is „űr idő”…

 
„Hív a Duna” -beszámoló
Danubius - széchenyi emlékverseny

2016. május 8-án, gyönyörű napsütéses időben rendezhettük az amatőr és hobbievezősöket, szabadidős sportolókat és egyetemi csapatokat célzó gróf Széchenyi István Emlékverseny második fordulóját, a „Hív a Duna” gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Bajnokságot, fixüléses tízevezős versenyt.

A verseny nyitányaként Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester helyettes asszony üdvözölte a versenyzőket és a nézőket. Kiemelte, hogy a Főváros számára milyen fontosak azok a rendezvények, amelyek a várost kettészelő folyón, a Dunán zajlanak, ezért köszönetet elismerését fejezte ki a rendező Danubius Nemzeti Hajós Egyletnek.

Házigazdaként Vanczák Gergely alelnök, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség nevében dr. Kiss Ádám köszöntötte a jelenlévőket. Jó érzés volt látni, hogy a jótékonysági futamban evező egészséges sportolók milyen szeretettel segítik hozzá a sportolás örömeihez sérült embertársaikat. Ők pedig hálásak voltak a segítségért és a Széchenyi Család Alapítvány ajándékaiért.

Újdonság volt az idén először megrendezett baráti-, családi futam. Egyik hajóban eveztek a verseny névadójának mai leszármazottai A Széchenyi Család Alapítvány tagjai, másikban két család a DNHE Baráti köréből. Itt lapátoltak még az igazi családot nélkülöző, a DNHE evezősei által patronált Pilisi Gyermekotthon fiataljai.

A munkahelyi csapatok futamgyőztesei serleget kaptak, a szuper döntő első helyezettje az aranyérem mellé, a Budapesti Sportszövetségek Uniója által felajánlott kupát, a Jásdi Pincészet ital, és a Főkert Zrt. virág ajándékának is örülhetett. A rendezők valamennyi versenyzőt jó hangulatú gulyás partin látták vendégül.

Az ilyen és hasonló rendezvények amellett, hogy az evezést, az egészséges életmódot népszerűsítik, hozzájárulnak a közösségépítéshez, a családok közös, sportos szórakozásához is. Összességében elmondható, hogy ez az esemény jól kapcsolódott a Széchenyi Emlékév programjaihoz és méltó volt a Széchenyi által megalapozott evezős hagyományokhoz.

Külön köszönet az összes segítőnek, önkéntesnek, a szülőknek, a kormányosoknak, az egykori, a jelenlegi, és jövőbeni evezősnek, hogy részt vettek a verseny sikeres lebonyolításában! Köszönjük az edzőknek is a sok munkáját, a hosszúra nyúlt munkanapokat az "előgyakorlatozások" során!

Domonkos AnnaA versenyen készült rengeteg fotó Gábor Enikő és Mészáros Bálint keze munkáját dicséri. A két alábbi linken lehet nézelődni:

https://plus.google.com/photos/115383117110244460032/albums/6282411721566407473

https://plus.google.com/photos/107999106127306593057/albums/6282339860344481201

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

Módosítás dátuma: 2016. május 19. csütörtök, 12:15
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 22