Köszöntjük a Danubius Nemzeti Hajós Egylet weboldalán
DNHE Évadzáró 2010

Évadzáró november 6-án!

A korábbi évek hagyományához híven idén is megszervezzük az Évadzárót, 2010. november 6-án, szombaton, 9 órától.

Biztos, hogy minden Danubiusosnak van kedves emléke egy-egy Évadzáróról – nyolcasozás olimpikonokkal egy hajóban; az évek során eposzi magaslatokba emelt hőstett: lesztrókolni egy nyolcast minisként (vagy éppen 80+ kilósan bepréselődni a kormányülésbe ), egy szétplaccsant tojás, zacsis kakaó ivás, vagy hidegebb vérmérsékletűeknek az év legjobb beszélgetése a teraszon, napsütésben, a szokásos virsli mellett.

Nem a karácsonyi ünnepséget, vagy a közös szilveszterezést akarom lebecsülni (habár a legutóbbi újév-ünneplés pár évre elég volt ), de valahogy mégis ez az igazi evezős évzárás. És nem is az év legfőbb versenye jelenti a szezon végét (legyen az az OB, vagy EB, VB – mert szerencsére ilyen tagok is voltak, vannak, lesznek?! a klubban), hiszen az ősz pont a nyugis, közös evezések időszaka.
Minden évben ugyanaz az Évadzáró program, és mégis, mindig valahogy más és több. Idén pedig plusz program is lesz, mivel a mi évzárásunkkal egy időben, a túlsó Földtekén az evezős VB zajlik (magyar részvétellel, Galambos Peti és Lengyel Mónika révén), amit kivetítőn nézhetünk, és szoríthatunk együtt a sorverseny és a sorsolásos nyolcasverseny előtt/után!

Gyertek minél többen régiek és újak, kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, mert nem túlzás azt mondani, hogy ez az év legjobb DEK-es közösségi programja!

Под конец мы "Давай до свидания тимати видео скачать торрент"сказали друг другу, что достаточно "Скачать песню гуляем всю ночь до утра"поговорили, и разошлись.

продолжает охотник, подъезжая ближе и рассматривая страшную "Игра игрушки против монстров"фигуру.

Мы все еще переживали "Музыка басс скачать бесплатна"внезапную потерю свободы.

Она приносит ароматные и вкусные ""плоды и воздух в ней здоровый, "Игра карос начало"но она окружена злыми и враждебными соседями, "Скачать книгу кадровое делопроизводство"а плоды плохого "Ирина молчанова скачать бесплатно книги"соседства это война и пожары.

Друг Восходящего Солнца, мы ""не узнали тебя!

У него "Скачать кот для андроид"достаточно времени и средств, чтобы принудить ее.

Он никогда не ругал задержанных "Антивирусники на телефон скачать"или арестованных, "Сказка про федота стрельца удалого молодца скачать бесплатно"но подвергал их такому искусному перекрестному "Карта петрозаводска скачать бесплатно"допросу, что и невинный бы сознался.

Глазам "Где скачать виндовс 7 бесплатно"не верю, щипкам не верю.

По мне, пускай лучше акулы "Печи и камины чертежи"нас сожрут, только "Советские сказки скачать торрент"не свой брат, не люди.

Но и "Apocalyptica apocalyptica скачать"после этого он не чувствовал себя в "Скачать защитники азгарда торрент"безопасности.

Ночью, когда его ревматизм скрутил, "Аватар на psp скачать игру"он пел, с позволения сказать, австрийский "Скачать интернет радио"гимн.

Если пожелает видеоконтакт с помощью магического кристалла, частичное вселение души в аппарат для передачи речи.

 
Magyarok az Ergométer Világbajnokságon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vanczák Gergely   
2010. február 15. hétfő, 03:27

Idén is megrendezésre került a Crash-B elnevezésű Ergométer Világbajnokság, amelyen a Danubius Nemzeti Hajós Egylet 4 (dr. Alliquander Anna, Csepregi Gábor, Orbán Gergely, Neinstein Ádám) versenyzőjével képviseltette magát. A Danubiusos versenyzők a bajai Varga Tamással kiegészülve adták a magyar csapatot. A team egyik fele már szerdán, míg a másik fele csütörtökön érkezett meg Bostonba, a verseny színhelyére.

A magyar evezősök derekasan helytálltak, Varga Tamás egyéni csúcsát, megjavítva a világbajnoki 2. helyen végzett 6:08,1-as idővel a dán világcsúcstartó H. Stephansen (ideje: 6:03,4) mögött, ezzel új országos csúcs született férfi könnyúsúlyú kategóriában.

Annánk az 5. helyen végzett kicsit elmaradva egyéni legjobbjától, ami ennek ellenére nagyon szép eredmény abban a mezőnyben, ahol az amerikai világcsúcstartó is szerepelt. Anna esetében fontos megemlíteni, hogy 3 hete az amsterdami ergoHead 20 perces ergométer versenyen győzelemmel zárt, így mondhatjuk, hogy ergométeren a világ legjobbjai közé tartozik. Csepregi Gábor 6:26,4-es idejével a könnyűsúlyúak között összestésben 14. helyen (könnyűsúlyú kategóriában 111 induló volt), míg Orbán Gergely 6:18,8-as idővel a normálsúlyú középmezőnyben végzett. A kint tanuló Neinstein Ádám, aki a verseny napján csatlakozott a magyar csapathoz 6:32-es idejével derekasan helytállt a népes könnyűsúlyú mezőnyben.

Reméljük, hogy a versenyen való részvétellel újabb hagyományt indítottunk el, és jövőre még több magyar evezős képviseli klubját és a magyar evezést ezen a rangos nemzetközi megmérettetésen!

A versenyről további képek a képgalériában

Módosítás dátuma: 2010. február 15. hétfő, 03:52
 
Elnökségi közlemény PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. november 20. péntek, 22:03

Na, már megint van valami, amit nem hagyhatunk szó nélkül Cry. A Magyar Úszó Szövetség a weboldalán írtak szerint nagyon eltökélt abban, hogy megszerezze a klubházunk bérleti jogát. A DNHE elnöksége kötelességének érezte, hogy reagáljon a MÚSZ honlapján írtakra. Az elnökség közleménye a MESZ honlapján is megjelent, illetve itt is olvasható:


A Danubius Nemzeti Hajósegylet elnökségének közleménye

Egyletünk elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Magyar Úszó Szövetség határozatot hozott az Egyletünk által használt klubház bérleti jogának megpályázásáról. Az üggyel kapcsolatban az alábbi tényekre hívjuk fel az érintettek és a nyilvánosság figyelmét:

 1. Egyletünk hatályban lévő, érvényes szerződés szerint, jogszerűen üzemelteti a telepet. A szerződés további meghosszabbításra irányuló igényünk jogszerűségét az illetékes sport-szakállamtitkár írásban ismerte el.
 2. Érthetetlennek, etikátlannak és sportszerűtlennek tartjuk, hogy a MÚSZ elnöksége két, tőle független fél szerződéses viszonyáról határozatban mond véleményt, a szerződésbe be akar avatkozni, illetve, hogy nyomást akar gyakorolni a szerződő felekre.
 3. Nem kívánjuk a korábbi kétoldalú, pályázat útján elnyert szerződés tartalmát nyilvánosan elemezni (ehhez egyébként a MÚSZ-nak nincs is joga), de rögzítjük, hogy
  • a határozatukban foglaltakkal ellentétben nem bérleti, hanem üzemeltetési szerződést kötöttünk, az üzemeltetési (és nem bérleti) díjfizetési kötelezettség mellett sok egyéb, jelentős anyagi terhet jelentő kötelezettséget is vállalva.
  • a határozatukban foglaltakkal ellentétben, Egyletünk soha, semmilyen ajánlatot nem kapott más telephelyre, így az ötletet nem tudjuk, és nem is akarjuk minősíteni;
  • az általunk a PM szerződés szerint üzemeltetett és fejlesztett telep jelentős része az uszoda építés érdekében átengedésre került, aminek fejében komplex megállapodást kötöttünk. Abból részleteket kiragadni félrevezető és nem tartozik a MÚSZ illetékességi körébe.
 4. Tényként rögzítjük, ismételten, hogy margitszigeti telepünkön magas színvonalú sporttevékenység folyik, az utánpótlás neveléstől a nemzetközi szintű versenyzésig, kiegészítve diák-egyetemi, szabadidős és veteránevezéssel. Emellett évek óta foglalkozunk sérült (fogyatékkal élő) fiatalok eveztetésével is. Tevékenységünk komplexitását különösen nagy értéknek tartjuk és ebből a szempontból is fontos a telep központi elhelyezkedése.
 5. A DNHE elnöksége nem kíván foglalkozni a MÚSZ székház, illetve reprezentatív, sportdiplomáciai központ iránti igényével, de sportszerűtlennek tartjuk hogy ezt az igényt egy jól működő szakosztály rovására, egy rendeltetésszerűen használt sporttelep felszámolása révén kívánják kielégíteni.
 6. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a székház funkció ellentétben van a Margitsziget autóforgalomtól elzárt, közpark jellegével.
 7. A MÚSZ-nak az a törekvése, hogy a reprezentatív székház iránti igényét egy működő sporttelep megszüntetése árán és környezetvédelmileg aggályos módon kívánja megoldani, véleményünk szerint ellentétes a magyar olimpiai mozgalom szellemével is.

Budapest, 2009-11-20


Módosítás dátuma: 2017. június 18. vasárnap, 08:42
 
Már az Index is velünk foglalkozik PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 29. csütörtök, 12:23

A www.index.hu főoldala vezető hírként értekezett a Danubius Nemzeti Hajós Egylet vs. Gyárfás Tamás klubházunkat érintő ügyről.

A cikk itt is olvasható. 

Módosítás dátuma: 2009. október 30. péntek, 21:22
 
A hvg.hu oldalán is megjelentünk PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 30. péntek, 10:17

Tanulságos cikk jelent meg hvg.hu internetes oldalán a klubházunk körül kialakult helyzettel kapcsolatban. Gyönyörűen kitűnik, hogy a médián keresztül egyesek miként torzítják el a tényeket, és ködösítenek azzal a szándékkal, hogy az olvasóból ellenérzést váltsanak ki az érintett féllel, jelen esetben a Danubius Nemzeti Hajós Egylettel szemben.

Módosítás dátuma: 2009. november 11. szerda, 06:35
 
Évadzáró 2009 PDF Nyomtatás
Írta: Vanczák Gergely   
2009. október 22. csütörtök, 22:05

Hírlevél és meghívó
a DNHE minden mai és régi evezősének és a Kedves Szülőknek
 

1. Évadzáró
2009. november 7-én, szombaton rendezzük a hagyományos évadzárónkat, amelyre mindenkit szeretettel várunk, akinek fontos a margitszigeti evezés.

Módosítás dátuma: 2009. október 30. péntek, 21:23
 
<< Első < Előző 21 22 Következő > Utolsó >>

21. oldal / 22